Norske skog Les mer

1. premie i invitert konkurranse om nytt konsernsenter for Norske Skog på Oxenøen.

 

Hovedkontoret ligger på Fornebu og er en del av det verneverdige gårdsanlegget Oxenøen Bruk. Uteanlegget er utformet som en aktiv formidler mellom det verneverdig gårdsanlegg og nytt konsernsenter for Norske Skogindustrier. Eksisterende bygg, tegnet av Magnus Poulsson, er bevart, men ominnredet av Lund Hagem Arkitekter.   Den nye kontorbygningen er lagt slik at det gamle tunet fremstår som anleggets midtpunkt.

Prosjektet omfatter utforming av adkomstplass og sentralt hageanlegg, samt et delvis lukket atrium, omkranset av den nye bygningen. Anlegget er gitt et formspråk som tilpasser den karakteristiske landskapssituasjonen i området.

  • Sted Øksenøya, Bærum
  • Oppdragsgiver Norske Skogsindustrier ASA
  • Prosjektstatus Ferdigstilt 1999
  • Arkitekt Lund Hagem Arkitekter