Sandefjord Medisinske Senter Les mer

Senteret, som er basert på en totalombygging av gamle Sandefjord Sykehus inneholder sykehjemsavdelinger for kort- og langtidsopphold, rehabilitering, skjerming og lindrende enhet. Senteret inneholder også læring- og mestringssenter og legevakt.

Utearealene til det nye senteret består av en ny liten park, takterrasser med vegetasjon, ny hovedadkomst til sykehjemsavdelingen og legevakten med tilhørende parkeringsplasser.

Den lille parken ligger langs fasaden mot syd og har gode solforhold. En organisk utformet gangvei med grusdekke strekker seg gjennom parken som inneholder store frodige vegetasjonsfelt med busker og stauder som skjermer mot nabobebyggelsen.

Det er valgt stauder som fremmer biologisk mangfold, som blant annet kattemynte og solhatt. Sentralt i parken er det etablert en oppholdsplass med dekke av skifer, benker og bord og en gressplen med forskjellige trær hvor et eksisterende stort kastanjetre som gir skygge på solrike dager er bevart.

Formklipte hekker med blomstrende kirsebærtrær rammer inn de to parkeringsplassene og sydvendte takterrasser har fått plantekasser med stauder og små trær.

  • Sted Sandefjord
  • Oppdragsgiver Sandefjord kommune
  • Prosjektstatus Ferdigstilt 2016
  • Størrelse 16.600 m2
  • Arkitekt Børve Borchsenius Arkitekter